Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tetoválások

 

Nos, kedves Hölgyeim!
201103021457128994.jpg
Első és legfontosabb mondani valóm, hogy a tetoválás és testdíszítés egy nagyon szubjektív témakör. Ezért, csak iránymutatásban szeretnék a segítségetekre lenni:
Sokan hova tartozásuk, élet stílusuk, gondolkodásmódjuk kifejezésének egyik eszközeként tartják, de elő fordulhat, hogy csupán egy fajta divat irányzat, esetleg a megfelelés vágya hajt minket e döntés meghozatalában.
Manapság rengeteg formája ismert: normál színes, fekete-fehér, uv, hegtetoválás stb.
 
 
Egyet viszont ne feledjünk, még pedig, hogy ez egy életre szól! Nem olyan, mint egy smink, amelyet lemoshattok egy jól sikerült buli után, vagy mint egy matrica, amelyet egyszerűen lekapartok. Sok negatív diszkrimináció járhat a tetoválásokkal és ezért fontoljátok meg alaposan.
 
A derék táji tetoválást, illetve az alkarra, kézfejre, nyakra és arcra való varratást senkinek nem ajánlom, későbbiekben nagyon megbánhatjátok és lealacsonyító lehet.
                             
Ám ha már komoly elhatározásra jutottatok, abban az esetben minden kép szalonban profi, megbízható személynél készítessétek el, kérjétek ki tanácsát mi az, ami esztétikus és mi az, ami jól áll nektek. Fontoljátok meg alaposan, igazítsátok a saját ízlés világotokhoz és csak ez után szabad bele vágni.
 

pillango-tetovalas-noknek-felirattal-fekete-feher.jpg

 
A tetoválást megelőző egy hétben az adott célterületet kenjétek be akár napi 3-4 alkalommal is test ápolóval, ugyan is a száraz bőrre fájdalmasabb a varrás és a jelentősebb vérzés ronthatja a kész munka minőségét is. A tetoválás végeztét követően pedig ajánlott le keni egy jó minőségű krémmel, ami elősegíti a sebgyógyulást, és néhány órán keresztül hagyományos nejlon fóliával körbe tekerni. Ez megelőzi a varasodást. Tapasztalatom szerint még kb. 3 hétig érdemes kenegetni, de ez bőr típustól függően eltérő lehet.
 
A varrást követően erős viszketés érzünk, de nem szabad piszkálni, vakargatni, mert a hámlás ideje alatt komoly kárt is okozhatunk benne. A napot és a port is érdemes kerülni legalább 1 hónapon keresztül!
 

tetko.jpg

 
A tetoválás lehet szép, esztétikus és szexi, ugyanakkor csúnya és ízléstelen is, ezért fontoljuk meg a döntésünk! Ami pedig a legfontosabb, hogy érezzük magunk jól a bőrünkben!
 
Beküldte és szerkesztette: Csekő Zoltán
 
 
 
 
 

 

Elérhetőség


Archívum

Naptár
<< Május / 2018 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 64555
Hónap: 4390
Nap: 161