Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ujjnyi ötletek – Manikűr praktikák

2012.06.09

 Tipp: A manikűrt egy héten csak egyszer ajánlatos elvégezni, mert a gyakori manikűr legyengíti a körmeid. 

Amire szükséged lesz:

korom.png·        Vatta, vattapamacsok
·        Zsebkendő
·        Alkoholmentes körömlakklemosó
·        Körömreszelő
·        Kisméretű tál
·        Olivaolaj
·        Polírozó
·        Fülpucoló (ha kell)
 

 

 Tipp: A tervezett manikűr előtti este, kend be a kezed jó minőségű kézkrémmel, így sokkal puhábbak lesznek a kezeid.

Először fogj egy vattapamacsot, és csomagold bele egy papírzsebkendőbe. Körömlakklemosó segítségével távolítsd el a régi lakkot a körmödről. Azután tiszta vízzel és szappannal mosd meg a kezed, majd alaposan szárítsd meg.

A körömreszelő simább oldalával csiszold le minden egyes körmöd végét. Nem feltétlenül kell rajtuk rövidítened, de megerősíted azzal ha lereszeled a gyengébb részét, ami könnyen berepedezik.  Figyelj oda, hogy a körmeid hossza és alakja egyforma legyen.  Ha az egyik kezeddel kész vagy, fordítsd a kész körmöd a másik kezeden ugyanazon az ujjadon lévő körmödhöz, így biztosan ugyanolyan hosszúak lesznek.

Akkor megfelelő hosszúságú a körmöd, ha látod az ujjaid fölött, amikor tenyérrel feléd fordítod a kezed. A rövid körmöket kedvelő hölgyeknek legyen a cél 2-5mm.

Tipp: Ha körmeid hosszúak, a hüvelykujjad körmét nyugodtan hagyhatod hosszabbra, mint a többit. Mivel nagyobb a körömágy, ezért elbír plusz pár mm-t és jobban is néz ki.

Töltsd fel a kikészített tálat félig olíva olajjal, majd áztasd a körmeid benne körülbelül 10 percig. Azután masszírozd bele alaposan az olajat a körömágybakba.

Ha a bőr lenőtt a körmeidre, óvatosan told vissza egy fülpiszkáló segítségével. Sose vágd le, mert elfertőződhet, és ha levágod, beszakadhat a bőr, ami elég csúnya tud lenni.

Újra moss kezet szappanos vízzel. Természetes fényt adhatsz a körmeidnek, ha lepolírozod őket havonta egyszer-kétszer. A dörzsöléssel serkented a körömágy vérkeringését, és nem szárad ki tőle a körmöd, mint a lakktól. (A gyakori lakkozás miatt üveghatású lesz a körmöd és kis ütésre is lepattanhat.) A polírozóval finoman dörzsöld a körmöd előre és hátra a körömágytól a körömvégek felé haladva. Figyelj, hogy ne vékonyítsd el a körmeidet túlzottan. Tudnod kell, hogy a polírozás is gyengíti körmeid. Hosszú körmű hölgyeknek nem kifizetődő.

Tipp: Hosszú körmeidre természetes francia manikűr, ha kiáztatod a körmeid, utána pedig bekened őket körömápolóval. Ez egy időre elgyengíti körmeid, de amint teljesen megszáradnak, egyenletesen fehérek lesznek, és visszakapják eredeti tartásukat. (Saját tapasztalat hogy sokszor erősebbek is lesznek) Addig viszont vigyázz rájuk, és télen nagyon óvatosan, mert ha megfagynak szintén üveghatásúak lesznek, és nagyon könnyen letörnek.

Pedikűrről itt:

www.bpiece.eoldal.hu/cikkek/szepuljunk/ujjnyi-otletek---pedikur--labapolas.html

 
 
 
 

 

Elérhetőség


Archívum

Naptár
<< Április / 2018 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 60620
Hónap: 4045
Nap: 151