Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szép smink

2012.06.03

Milyen sminket válassz?

Olyan legyen a sminked, amelyik illik a bőröd színéhez, bőrtípusodhoz, és a szemed színéhez. Legyen reális a megítélésed, hogy mi illik hozzád és mi nem, ha bizonytalan vagy kérj tanácsot egy barátodtól, vagy szépségápolási tanácsadótól.
 
Takarékoskodj!
 
Ha kevés pénzed van, válassz az olcsóbb, de jó minőségű sminkterméket. Az olcsóbb termékekben is sok megtalálható a gazdagabbak alkotóelemei közül.
 
Fontos a gyakorlat!
 
Ne feledd, hogy a sminkelés nem egy könnyű feladat. Idő, türelem, és gyakorlat szükséges a kívánt eredmény eléréséhez. Ha különleges alkalomra szeretnél valami új sminkel előrukkolni, próbáld ki néhány nappal előtte, hogy amikor eljön a nagy nap, ne keljen idegeskedned.
 
Hogy a sminked tartós maradjon
 
Ahoz, hogy a gondosan felvitt sminked ne folyjon le, ne maszatolódjon el, ne feledd a következőket.
Ha pamaccsal egy kis pirosítót teszel az ajkadra a rúzs felvitele előtt, a rúzs kevésbé fog elkenődni. Ha ecsettel viszed fel a rúzst, nem kerül túlzott mennyiség az ajkadra, és nem hagy nyomot a csészén, vagy poháron. Az alapozó a szemfesték és a rúzs alatt is jól használható.
 
A smink felvitele előtt
 
Mindenekelőtt tisztítsd meg tonizáld, majd hidratáld az arcod. Használj vizes alapú hidratálót, vagy ha zsíros várj tíz, húsz percet.
 
Alapozók és korrektorok
 
Ezeket a termékeket arra alkották, hogy a bőrt ragyogónak, és makulátlannak lássák. Az alapozó felvitele előtt tégy hűsítő kenőcsöt a pattanásokra, vagy gyulladt területekre. Először tégy korrektort a foltokra, pattanásokra. Válassz a bőrödnél egy fokkal világosabb korrektort. Az alapozó legyen könnyű, vékony akkor nem repedezik. Egyszerre csak kis mennyiséget vigyél fel, simítsd el az ujjaiddal, vagy egy kozmetikai szivaccsal. Egyenletesen dolgozd el az alapozót az arcodon, a hajtöveknél, a szemkörnyéken, és a száj körül, hogy takarja a ráncokat és egyéb hibákat (ha vannak) Az alapozó színe mindig legyen hasonló színű, mint a bőrödé.
 
A szem sminkje
 
Ha szükséges tépj ki csipesszel néhány rakoncátlan szemöldökszálat, majd fésüld át a szemöldököd annak növekedési irányába. Ha színezed a szemöldököd, az mindig egyezzen hajszíneddel.
Hangsúlyozd ki a szemhéj tövét szemceruzával, ez formázza és kihangsúlyozza a tekinteted. Az alsó szemhéj kihúzásával még drámaibb hatást érhetsz el.
 
Különféle szemhéjfestékek vannak, púder, és szemceruza, amik mindenféle bőrtípusra alkalmazhatóak, valamint krém, érzékeny bőrtípusra. Mindegyiket csodálatos színekben gyártják. Vagy a teljes szemhéjat szoktuk befesteni vagy a szemhéj és a szemöldök közötti részt is. A különböző színek egymásmellé állításával, más-más hatást érhetünk el, mindegyik másképp hangsúlyozza a tekintetet.
 
Tipp: Ha pattanásos a bőröd, vagy piros, ne használj piros árnyalatú szemfestéket, mert kiemeli a bőrhibáid! Felhívnám figyelmeteket, hogy a piros szín amúgy is előnytelen, főleg ha a bőröd fehér. A sminkkel sokszor a szemünk pirosságát igyekezzük takargatni, nem hogy kipirosítani. Szóval csak óvatosan.
 
Tipp2: Ha sötétítesz, akkor a szemhéjad külső felétől indíts alul szintén külső szemzugban érhetsz el erősebb hatást, és belső szemzug (alul-fölül) kifestésével erősítheted tovább. A sötétítés, ha szürke (sminkhez illően sötét-világos), bármilyen színű sminket feldob, és azt sugallja, hogy egy profi sminkestől jöttél. Csak a szemed alatti sötétítés előnytelen, karikákat sejtet.
 
 
 
 

orange-20sminkes.jpg

 
Tipp3: Ha a ruhád kétszínű, ne riadj vissza a szemfesték cifrázásától sem. El nem tudtam képzelni, hogy egy rózsaszín-türkiz összeállítás jól néz ki, de a hasonló színvilágú fölsővel csak pozitív visszajelzést kaptam. Az erős smink nem csak a kifutón, és a reklámokban áll jól, csak gondosan meg kell válogatni. Legyetek bátrak, de vegyétek figyelembe hogy 3 vagy több elütő szín keverése már inkább sok, mint szép.

Tipp4: A sminkelést mindig a legvilágosabb színnel kezd! A sötét tökéletesen takarja a világosabbat, de ez fordítva már nem igaz.

 
A szempillafesték
 
A szempillák festése még nyíltabbá, és kifejezőbbé teszi a tekintetet, Válassz a pilláidhoz illő: dúsítót, ha ritkásak a szempilláid, és hosszabbítót, ha rövidek.
 
Ajak és rúzsok
 
korom21.jpgElőször is húzd ki az ajkad ajakkontúr ceruzával. Válassz a rúzzsal megegyező vagy annál kissé világosabb színt. A rúzs és a ceruza összeér, a ceruza segít, hogy a rúzs a helyén maradjon.
Próbáld ki a legkülönbözőbb rúzsokat, a szájfénytől a matton át a krémesig, és nézd meg melyik ál neked a legjobban. A rúzsokat keverheted is, ha egyéni színárnyalatokat akarsz elérni. Ha tartóssá akarod tenni a rúzst, gyengéden itasd fel egy papírzsebkendővel, majd kend át újra.
 
Tipp: körömlakkod színe gyönyörűen mutat, ha a rúzsod színe is hasonló (kiegészítőt is így válassz). A szemed pedig igyekezz a választott ruhádhoz igazítani, így nem leszel túl csicsás.
Arcpirosítás
 
Használhatsz por vagy krémes arcpirosítót. Előbbit a púderezés után, utóbbit a púderezés előtt. A déli típusba tartozó hölgyek válasszanak narancsos-barackos tónusokat, az északi típusúak rózsaszínes árnyalatot.

Tipp: Érdemes világosabb tónust venni, mert az – szükség esetén – még egy réteg felvitelével sötétebbé tehető.
Aranyszabály: Ha erősen sminkeled a szemed, ne fesd a szád is élénkre. Ugyan ez a szabály ruhák esetében nem él, csak kiegészítőkre. Ha a ruhád színtelen, akkor ne használj rikító szemfestéket, kivéve, ha az ékszereid ugyanolyan színvilágúak, mint a festék. Ha viszont a ruhád sokszínű, a szemed csak akkor fesd hasonlóra, ha a kiegészítőid visszafogottak.
Csajok! Akarjatok szépek lenni!
 

A mappában található képek előnézete Sminkelés

 

 

Elérhetőség


Archívum

Naptár
<< Április / 2018 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 60620
Hónap: 4045
Nap: 150