Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A gyönyörű haj 8 titka!

2012.06.03

Megfelelő termékek:

Csakis olyan hajápoló termékeket vásárolj, amelyek pontosan illenek a hajtípusodhoz. Így könnyebben készítheted el a megálmodott frizurát. Az olcsó termékek java tele van erős zsíroldókkal, és maró anyagokkal. Aki festi a haját könnyen rájöhet, hogy egy olyan sampon ami leoldja a hajfestéket is, nem tesz jót fejbőrének. Sok esetben kiszárítják a bőrt, és viszketést idéznek elő. Egy "drágább" sampon mindig jobb, sok esetben tovább kitart, mint olcsóbb társai.

Kíméletes mosás:

Mielőtt kezedbe veszed a sampont, alaposan nedvesítsd be a hajadat. A sampont először dörzsöld szét a kezeid között, engedd fel egy kis vízzel, majd masszírozd a fejbőrbe. Ha már hiányzik egy kis sampon a flakonból, akkor felengedheted egy kis vízzel. Ebben az esetben már nem kell hígítanod hajmosáskor.

113216_6_big.jpgKevés sampon:

Ha hetente 2-3 alkalommal tisztítod meg a tincseidet, akkor alkalmanként csak egyszer samponozz. Különben megsérül a fejbőr védőrétege.

Langyos víz:

A túlforró víztől a haj túl merev és tompa fényű lesz. Minél hűvösebb a víz, annál szebb a haj, ráadásul kevésbé zsírosodik.

A balzsam:

Csak a tincsekbe és a hajvégekbe kell belemasszírozni a hajápoló balzsamot. Jobban megmarad tőle a frizura tartása.

Alapos öblítés:

Arra ügyelj öblítés közben, hogy lesimításkor ne legyenek “csúszósak” a tincsek. A samponmaradéktól ugyanis merev lesz a haj és korpás a fejbőr. Langyos, vagy hideg vízzel öblítsd hajad, hogy lezárd a pórusokat. Így kevésbé zsírosodik a hajad!

Tipp: 1 citrom leve és fél liter víz (ásványvíz még jobb) keverékével fejezzük be a hajmosást! Ezzel elejét vehetjük a további zsírosodásnak.

 

110_tv09mit_uzen_a_hajszin.jpgÓvatos törülközés:

Mosás után ne dörzsöld szárazra a hajadat, mert attól töredezett lesz. Inkább nyomkodd szárazra finoman a törülközővel.

Ne forró levegővel száríts:

A túlforró levegőtől a hajvégek törékenyek lesznek. Egy jó készüléknél a hőmérséklet és szélerősség is állítható. Fontos, hogy legyen rajta hideg fokozat.

 

 

 
 

 

Elérhetőség


Archívum

Naptár
<< Április / 2018 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 60620
Hónap: 4045
Nap: 151