Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Arcápolás 3 lépésben!

2012.06.02

clean_fresh_benefits_visuel.jpg1. Lépés a Tisztítás

Az arcodon kerüld a szappan használatát, mert az túlságosan kiszárítja a bőröd. Használj inkább krémes arclemosót vagy gélt. Először paskold meg az arcodat meleg vízzel, hogy megnyisd a pórusokat. Helyezd fel az arclemosót egy vattakorongra, és felfele irányuló mozdulatokkal végezd a tisztítást, azután öblítsd le az arcod meleg, majd hideg vízzel. Így összezárulnak a pórusok. Az sminket az arcodról egy megfelelő sminklemosóval távolítsd el.

Tipp: Figyelj arra, hogy ne mosd le túl gyakran a sminket. Elég, ha csak este teszed. Ha száraz a bőröd, használhatsz arckrémet.

 

2. Lépés a bőrradír és/vagy tonizálás

A bőrradírozás az a lépés, amit sok nő kihagy a heti bőrápolásból, de ha elkezded, hamar észreveszed majd a különbséget! A bőrradírok eltávolítják az elhalt hámsejteket, melyek fénytelenné teszik az arcod. Hetente egyszer radírozd le az arcbőröd, és az év minden szakában fényes lehet az arcod. Használj gyengéd, kis szemcséjű bőrradírt. Az olcsó radírok nagy szemcséi többet ártanak, mint segítenek.

A tonizálás eltünteti az arcról a maradék sminket és szennyeződéseket, serkenti a vérkeringést, összezárja a pórusokat, és helyreállítja a bőr pH értékét. A tonizálót is vattakoronggal vidd fel az arcodra, felfele irányuló mozdulatokkal.

3. Lépés a Hidratálás

A hidratálástól puhább, és simább lesz a bőröd, és kisimulnak a finomabb ráncok (ha vannak) Minden bőrtípusnak szüksége van hidratálásra, még a zsírosnak is. A hidratálót mindig gyengéd, felfele irányuló mozdulatokkal vidd fel.

Fontos tudni, hogy bőrünk öregedésének egyik oka a nap, mert szárítja bőröd. Érdemes napvédőfaktorral jelzett hidratálót használnunk, ha a szabadban is töltünk valamennyi időt, de erre a célra megfelel egy jól megválasztott naptej is. Napozás után használj testápolót, vagy hidratálót.

Tisztítás után érdemes kigőzölni arcod pórusait, és utána lemosni hideg vízzel. Napokon belül észrevehető lesz a változás.

Tipp: Vegyél két féle arckrémet. Egy UV védelmet nyújtó nappalit és egy éjszakait. A nappali krémet sose használd éjszakára is, mert összetevői napi 24 órás használat esetén megtámadhatják bőröd szerkezetét.

Figyelem

Amilyen fontos a napi bőrápolás, ugyan olyan lényeges az alvás, az egészséges étrend, és a rendszeres testmozgás, ha azt akarjuk, hogy bőrünk megőrizze egészségét.

A túl gyakori tisztítás kiszárítja a bőrt és elősegíti a ráncosodást.

Aranyszabály: Sose piszkáld vagy dörzsöld az arcod, mert ez is pattanásokhoz vezethet, vagy a régi sebek kiújulásához, bőröd gyógyulásának lelassulásához. Nagyon fontos, hogy bármennyire is zavar az arcodon valami, ne kaparászd! Elég egyszer kinyomni! Kend be, és foglald le magad.

 
 
 
 

 

Elérhetőség


Archívum

Naptár
<< Április / 2018 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 60620
Hónap: 4044
Nap: 150