Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Természetes mellformálás

2012.06.03

 

Ha valakinek a súlya megfelelő értékek között mozog, de még sincs meg a kívánt álom alak, belekezdhet egy formáló edzéssorozatba. Felhívnám a figyelmet, hogy a szép, kerek idomokhoz +kilók szükségesek, így az alakformálás alatt, híznunk kell. (főleg a mell esetében, ami mint tudjuk zsírszövetből áll) Edzés előtt fél órával megéri betermelni valami kellőképp energia dús ételből, hisz ezt edzés alatt lemozgod. Edzés után viszont ne nagyon egyetek.
Aranyszabály: A hanyag tartás melleid formátlanná teszi! Tinédzser korban a legfontosabb, hogy kihúzd magad. Az előreesett vállak és a beesett mellkas előnytelen formájú és tartású mellek fejlődését eredményezi! Ezzel ellentétben egy szép, előre domborodó mellkason formás, feszes mellek nőnek! Ülő munkát végző hölgyeknek is fontos a helyes tartás!
Aranyszabály: Idd meg azt a napi 2-3 liter vizet, hisz a zsírszövetekben rengeteg víz tárolódik. Tehát ha nem iszol eleget, összezuhannak a melledben lerakódott zsírszövetek is.
Miért nőne a mellem a hízástól, ha csak hasra, fenékre hízom?
Sok nő nem tudja, hogy nekünk az is jó, ha hasra hízik az illető. Miért? Azért, mert a biciklizés a legjobb alakformáló a világon.
·       Biciklizés közben fejlődnek a hasizmaid, így az oda lerakodott felesleg gyorsan lemegy, akár 1-2 hét alatt.
·       A biciklizés nem megerőltető, a futással ellentétben.
·       Biciklizés közben nem fogysz a melledből, míg a futás alatt igen! Ez egy fontos tudnivaló.
·       30 perc biciklizés megfelel fél óra futásnak.
·       Tapasztalat: 3 hónap alatt felszedtem 6 kilót. (Szándékosan, túl vékony voltam) Ebből a hat kilóból kb. 4 a hasamra, és 1 a mellemre, és 1 a combjaimra ment. 2 hét biciklizés után (2-3 naponta 30km) Lement a hasamról az összes felesleg, sőt visszahúzódott a hasam és sokkal izmosabb is lett, de a mellemen megmaradt a +, a combom pedig megizmosodott. Ezzel a módszerrel nyertem 2 hét alatt 1 kilót mellre, és egyet a combizmaimra, és amint tudjuk a formás lábak elengedhetetlenek egy csodaszép szoknyához, fürdőruhához, vagy rövidnadrághoz.
Tipp: Ugye te is tudod, hogy hol van a közeledben finom fagyizó? Figyelmetekbe ajánlanám, hogy a fagyi nem hizlal. 2-3 gombóc után betelik vele az ember, és még így is minimális a kalória tartalma. Ami pedig fontos, hogy épp biciklizni mész, tehát visszafele lemozgod azt a 2 gombóc fagyit, amit megettél az út során. Kezdetekben keress olyan fagyizót, ami kb. 7-10 km-erre van lakóhelyedtől. Ezt az utat úgy tedd meg, hogy fél óra legyen a mozgás, tehát egy viszonylag gyors 20km/h sebességgel. (aki egyszer kipróbálja, rájön, hogy nem kell megijedni, mert 2-3 nap alatt már erősödsz annyit hogy sikeresen, megerőltetés nélkül megtedd ezt a távot.)
Tipp2: Csald el barátnőd, családtagjaid is erre az útra, és versenyezzetek. Egyedül sokkal nehezebb tartani a tempót, és így neked is sokkal több kedved lesz ehez a rövidke kiruccanáshoz.
Tipp3: Biciklizés után nyújtsd meg a lábaid, ha nem szeretnél izomlázat. Ehez megfelel egy magasabban lévő pont ahová feldobhatod a lábaid (egyesével) és ráhajolva ellazíthatod izmaid.
Biciklizés után, vagy bemelegítés után a következő tornagyakorlatok segíthetnek melled formázásában: (a súlyzós gyakorlatokhoz max 1-2 kilós súlyzó szükséges, de egy vizespalack is megteszi)
·       Ülj egyenes gerinccel, és végezz gyors tempójú karkörzést ökölbe szorított kézzel. A könyököd ne hajlítsd, hogy mellizomból végezhesd a mozdulatot. Érd el a leggyorsabb tempód, mert ez a leghatékonyabb!
·       Feküdj háttal a földre. Fogj két súlyt a kezedbe, hajlított könyökkel és nagyon gyors mozdulatokkal húzd egymás közelébe őket úgy, hogy az alkarod párhuzamos legyen, majd nagyon lassú, ráérős mozgással engedd talajközelbe, de ne tedd le a földre, majd végezd, míg a gyakorlat hatását megérzed.
·       A saját ellenerővel végzett izommunka ugyanolyan hatásos, mint az, ha súlyokat emelgetnél. Két tenyeredet tedd össze, mintha imádkoznál, a csuklókat pedig emeld az álladig. Nyomd egymásnak a tenyereidet, amilyen erősen csak tudod, és közben tartsd zárva az ujjaidat. A gyakorlat feszesíti a mellizmokat. Ismételd hússzor.
·       Sajnos a fekvőtámasznál nincs jobb mell- és hátformáló, ráadásul a karok is szép tónust kapnak a sokak által utált gyakorlattól. Kezdetben azonban könnyíthetsz rajta. Térdelj le, majd menj előre, és támaszkodj a kezeidre. Végezz 10-15 fekvőtámaszt, széles karterpeszben.
·       Női fekvőtámasz. Egy kíméletesebb mód. Ereszkedj térdelőtámaszba! Hajlítsd a könyöködet, és úgy, mint a fekvőtámasznál, a mellkasoddal közelíts a talajhoz, majd lassan térj vissza a kiinduló helyzetbe! Erőnlétedtől függően ismételd a gyakorlatot, fokozatosan, napról napra emeld a gyakorlatszámot, ha nem erőltet meg
·       Fekvőtámasz feeling könnyedén. Kartávolságban támaszkodj neki tenyérrel a falnak! A karod legyen egyenes, a két lábfej egyforma távolságra legyen a faltól. Hajlítsd be a könyöködet! Engedd a mellkasodat és a testedet előre anélkül, hogy lábfejed elmozdulna, majd told magad vissza, egyenesítsd ki karodat! Ismételd a gyakorlatot! A be- és kifelé tolásnak és a könyökhajlításnak azonos ritmusa legyen!
·       Ez a gyakorlat az egész mell-, nyak- és lapockaizmot átmozgatja. Emeld a karokat kétoldalt vállmagasságig, a tenyered 90 fokos szöget zárjon be a karoddal, és kifelé nézzen. Fordítsd a tenyeredet felfelé. Ismételd negyvenszer.
·       Ülj le egy székre, fogd meg a combod mellett az ülőlapot, majd próbáld megemelni. Tartsd ki az erőkifejtést 5 másodpercig. A hasat végig tartsd behúzva. A gyakorlat növeli a mell izmait, és kiegyenesíti a hátat. Ismételd 15-ször.
·       Állj kis terpeszben, lógasd a tested mellett a karodat. Emeld lassan vízszintesig a súlyzókat, majd engedd vissza lassan. Fontos, hogy az emelésnél ne lendületből dolgozz. Valószínűleg ez lesz a legnehezebb gyakorlat, de ne add fel.
·       Emeld a karodat mellső középtartásba. Rövid, gyors mozdulatokkal ollózz a kezeddel és karoddal 5-ször tenyérrel felfelé, majd 5-ször tenyérrel lefelé! Ezután nyújtsd ki a karodat kifelé fordított tenyérrel úgy, mintha a falat akarnád elérni! 10-szer ismételd!
Tipp: edzés közben mindig használj melltartót, hogy alátámassza a süllyedésre hajlamos melleket.
Tipp2: Ne végezz olyan gyakorlatokat, mint a férfiak, mert ezzel nemhogy nőne a melled hanem oldalt izmos lesz, és a méret ugyan marad amilyen volt, de az oldalsó mellizomtól, maga a mell formából megy majd le bőven.
Tipp3: A melled masszírozása is formálja a melleid. Ha ezt a párod csinálja, az még kellemesebb.
A „kebelhály” eltüntetéséért (amely olyan kellemetlenül ki buggyan a melltartóból oldalt)
·       Álló helyzetben: Helyezkedj kisterpeszbe, fogd a kezedbe a súlyzókat, emeld a karokat oldalsó középtartásba, majd hajlítsd be mindkettőt úgy, hogy a könyököd derékszöget zárjon be. Ezután zárd a karokat a fejed előtt úgy, hogy a könyököd ne essen lejjebb, mindvégig megmaradjon a 90 fokos szög. Ismétlés: 4 × 10.
·       Fekve (puffon, steppadon vagy a talajon): Feküdj rá egy olyan keskenységű padra vagy puffra, amelyről a hátadon fekve a karodat mínuszba tudod engedni oldalt. A legideálisabb erre a célra egy steppad, de ha egyik sincs otthon, a talajon is végezheted a gyakorlatot. Fogj mindkét kezedbe kézisúlyzót, told fel mellső középtartásba úgy, hogy egymás felé nézzenek, majd engedd le a karokat oldalra annyira, hogy a súlyok kicsivel a mellkas síkja alá kerüljenek, majd zárd őket újra a fejek felett.
Ismétlés: 4 × 10.
 
 

 

Elérhetőség


Archívum

Naptár
<< Április / 2018 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 60620
Hónap: 4044
Nap: 150